Etusivu / Tuotteet ja palvelut / Palvelut pankki, säästö- ja sijoitusasiakkaille - Yhtiöryhmän johtajan katsaus

Palvelut pankki-, säästö- ja sijoitusasiakkaille

Yhtiöryhmän johtaja Jari Saine jäi ansaitulle eläkkeelle tammikuun lopussa 2012. Saine palveli Tapiolaa ja edeltäjäyhtiö Auraa vuodesta 1982 saakka. Ennen eläkkeelle lähtöä kysyimme häneltä, mitkä asiat ovat erityisesti jääneet mieleen pitkältä Tapiola-uralta.

jari_saine.pngMitkä ovat olleet suurimmat onnistumiset kolmenkymmenen Tapiola-vuotesi aikana?

  1. Tapiolan perustaminen vuonna 1982. Perustajayhtiöiden Auran ja Pohjan perään haikailu loppui varsin pian, koska lopputulos oli niin paljon parempi kuin kumpikaan edeltäjäyhtiöistä. Yhtiön profiili muodostui markkinoilla myös aivan toisenlaiseksi kuin edeltäjäyhtiöiden ja fuusion tavoitteet toteutuivat pääosin varsin hyvin. 

  2. Kansainvälisen jälleenvakuutuksen ongelmien hallintaan saattaminen ajoissa.

  3. IT-boomin hyödyntäminen 1990-luvulla oli erityisesti sijoituspuolella yksi erittäin suuri onnistuminen, vaikka Nokian tähdenlentoja emme hyödyntäneet merkittävissä määrin

  4. Onnistunut toimialalaajennus vakuutusyhtiöstä täyden palvelun finanssitaloksi ja erityisesti Tapiola Pankin perustaminen. Mallina pankin perustaminen vakuutusyhtiöön on ainutlaatuista ja harvinaista jopa Euroopan tasollakin. Varsinkin aivan ensimmäisinä vuosina pankin kasvuluvut olivat kovia. Lähes koko henkilöstö osallistui palvelujen testaamiseen ennen pankin varsinaista markkinoille tuloa. Tästä ajasta on jäänyt erittäin hienoja muistoja. 

Mitkä ovat olleet kolme tärkeintä menestystekijää toimialalaajennuksen onnistumisessa?

  1. Pankin perustamisprojekti toteutui laajuudestaan huolimatta erinomaisesti. 

  2. Selkeä viestintä erottuvista asiakaseduista, konseptien läpinäkyvyys ja oma sijoitusnäkemyksemme. 

  3. Erittäin osaava pankki-, säästö- ja sijoittajapuolen henkilöstö, joka tekee laaja-alaisesti työtä asiakkaiden parissa ja huolehtii myös Tapiolan julkisuuskuvasta. 

Mitkä ovat kolme toivomustasi Tapiolalle jatkossa?

  1. Ainutlaatuisia etuja sisältävien palkkatilien aktiivinen myynti. 

  2. Tuotteiden ja palvelujen pitäminen selkeinä ja helposti ymmärrettävinä. 

  3. Pitkäjänteisen ja turvallisen liiketoiminnan jatkaminen.