Etusivu / Tapiola-ryhmä / Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijavideoita vuodelta 2011

Kunnon varusteilla liukkautta vastaan

Talvella hoitamattomat kävelytiet ja liukkaat kadut voivat olla jalankulkijalle vaarallisia paikkoja. Päivi Vuorenmaa Tapiolasta kertoo muutaman vinkin, miten liukastumisen aiheuttamia vammoja voi välttää.

Video: Hups! Liukastuitko? (14.3.2011) >>

Haaveena elämänmuutos

Tapiola Pankin nykyinen toimitusjohtaja Marja Pajulahti esitteli Tapiola Pankin Arjen katsauksen kevään 2011 kyselyn tuloksia. Kyselyn mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta haaveili jostakin suuremmasta elämänmuutoksesta tai arjen irtiotosta.

Video: Moni haaveilee elämänmuutoksesta (17.3.2011) >>

Apua henkilöstöriskien hallintaan

Tyytyväisellä ja motivoituneella henkilöstöllä on keskeinen merkitys yrityksen menestymiselle. Tapiola tarjoaa edistyksellisiä vakuutusratkaisuja tehostamaan henkilöstön hyvinvointia. Näistä kertovat Aki Kiiliäinen ja Eija Prosi-Suuperko.

Video: Konkreettiset työkalut henkilöstöriskien hallintaan (17.3.2011) >>

Pyöräilykypärä päähän, vaikka kampaus kärsisi

Palvelupäällikkö Jyrki Jäppinen Vahinko-Tapiolasta muistuttaa pyöräilykypärän tärkeydestä. Jopa kolmasosa polkupyöräonnettomuuksissa saaduista vammoista kohdistuu yleensä päähän.

Video: Pyöräilykypärä päähän, vaikka kampaus kärsisi (12.5.2011) >>

Turvallisuus ennen kaikkea, myös mökillä!

Matias Ruponen Vahinko-Tapiolasta antaa vinkkejä mökkien ja vapaa-ajan asuntojen turvallisuuteen. Tarpeeton ja turhan arvokas tavara kannattaa pitää pois mökiltä, jos mökki on asumattomana osan vuodesta. Myös mökillä olevien sähkölaitteiden kuntoon on syytä kiinnittää huomiota.

Video: Vältä riskit kesämökkeilyssä (30.5.2011) >>

Euroalueen kriisi vaikuttaa talouteen

Ekonomisti Timo Vesala Tapiola Varainhoidosta arvioi kesällä 2011 Suomen ja maailmantalouden tilaa Tapiolan suhdannekatsauksen tentissä. Kesällä Suomen talouden kasvuennuste vuodelle 2011 oli positiivinen. Vesala uskoi kuitenkin maailmantalouden heikkenevien näkyvien heijastuvan pienellä viiveellä myös Suomen tilanteeseen.

Video: Suomen talous kasvaa, mutta maailmantalouden näkymät heikentyneet (15.6.2011) >>

Säästäminen tuo varmuutta omaan talouteen

Tapiola Pankin nykyinen toimitusjohtaja Marja Pajulahti arvioi Arjen katsauksessa kuluttajien talousnäkymiä syksyllä 2011. Tapiolan teettämä kuluttajatutkimus paljasti, että kesän ja syksyn synkät talousuutiset näkyivät jo suomalaisten mielialoissa.

Video: Luottamus yhteiskunnan turvaan on heikentynyt (15.9.2011) >>

Heijastin on halpa turvaväline

Poliisin mukaan vain joka kolmas jalankulkija käyttää heijastinta. Tapiolan riskipäällikkö Marjo Hämäläinen muistuttaa, että heijastin on halvin henkivakuutus pimeällä liikuttaessa. Hyvän heijastimen tunnistaa CE-merkistä.

Video: Pelasta itsesi pimeällä (19.9.2011) >>

Suomen talous ajautuu taantumaan vuonna 2012

Tapiola Varainhoidon pääekonomisti Jari Järvinen arvioi Tapiolan suhdannekatsauksessa 15.12.2011 Suomen talouden näkymiä vuodelle 2012. Tapiola ennusti Suomeen miinusmerkkistä talouskasvua.

Video: Suomen talous ajautuu taantumaan (15.12.2011) >>