Etusivu / Hallinto ja johtaminen / Tapiola-ryhmän rakenne

Tapiola-ryhmän rakenne


Tapiola on keskinäinen, vakuutuksenottajien omistama finanssiryhmä. Se muodostuu kuudesta yhtiöstä, joiden tehtävänä on tuottaa omistaja-asiakkailleen etuja ja palveluja.

Tapiola-ryhmään kuuluvat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola (Vahinko-Tapiola), Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Tapiola (Eläke-Tapiola), Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Tapiola (Henki-Tapiola), Tapiola Pankki, Tapiola Varainhoito ja Kiinteistö-Tapiola. Lisäksi ryhmään kuuluu ICT-palveluja tarjoava Tieto-Tapiola. Tapiola-ryhmän henkilöstön määrä on noin 3 200.

Tapiolan liiketoiminta on jaettu yksityistalouksiin ja yritysasiakkaisiin. Molemmasta liiketoiminta-alueesta vastaa yhtiöryhmän johtaja, joka on myös päätoiminen hallituksen jäsen. Vahinko- ja Henki-Tapiolan sijoitustoiminnasta vastaava yhtiöryhmän johtaja on myös päätoiminen hallituksen jäsen. Vahinko-Tapiolassa, Henki-Tapiolassa, Eläke-Tapiolassa ja Tapiola Pankissa toimitusjohtajan apuna sekä yhtiön operatiivisena neuvottelu- ja päätöksentekoelimenä toimivat lisäksi yhtiöiden johtoryhmät.